• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Varm enkornssallad med ugnsrostade grönsaker

Varm enkornssallad med ugnsrostade grönsaker
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


Sallad

1
äggplanta
1 msk
salt
1/2
blomkål
1 burk (380 g)
kikärter
2 dl
enkornspärlor
1/2
buljongtärning

Dressing

1/2 kruka
mynta
1/2 kruka
persilja
saften av en halv citron
3 msk
rybsolja
1 tsk
paprikapulver
1
liten klyfta vitlök
salt, peppar

Servering

Rostade hasselnötter, grovt hackade

Gör så här


  1. Värm ugnen till 220 grader. Skölj äggplantan och skär den i centimetertjocka skivor. Lägg skivorna på ett bakplåtspapper och strö salt över. Lägg skivorna i en hög och lägg på en tyngd. Låt ligga under press i 10 minuter. Torka bort överflödig vätska och salt från skivorna.
  2. Skölj blomkålen och riv loss små buketter. Skölj kikärterna.
  3. Placera blomkål, kikärter och äggplanta på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Ringla olja över grönsakerna. Strö lite rökt paprika över kikärterna. Strö salt och peppar över både kikärterna och blomkålen. Sätt in plåten i ugnen och stek grönsakerna i 20 minuter eller tills de är mjuka och har fått färg.
  4. Koka enkornspärlorna i buljongen enligt anvisningen på förpackningen. Provsmaka, enkornspärlorna ska vara al dente.
  5. Hacka mynta och persilja fint. Blanda olja, citronsaft och paprikapulver i en liten skål. Riv ner vitlök och tillsätt örter. Rör om.
  6. Skär äggplantsskivorna i mindre bitar. Blanda grönsakerna med de kokta enkornspärlorna. Häll över dressingen och rör om. Smaka av med salt och peppar. Toppa med hasselnötter och servera gärna med en kall yoghurtsås.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Huvudrätter
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Kulturspannmål
  • Örter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Varm enkornssallad med ugnsrostade grönsaker

Detta kan intressera dig

Städa bort vinterkläderna – så får du ordning på vårgarderoben

Äntligen är det dags att säga hejdå till vinterkläderna och välkomna vårens lättare plagg! Här är våra bästa tips för att få en inspirerande övergång till den nya säsongen.

Hushåll

Buss från Karleby till årsmötet 2025

Resa till Mariehamn 15-18.5.2025 Karleby resebyrå, Dahls bus

Medlem

Fullkornsbitar

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet