Vårig panzanella-sallad
Ingredienser
ca 100 g
valfri sallad, t.ex. mangold, grönkål, salladsmix
1 knippe
sparris
½
gurka
½ knippe
salladslök
blandade örter enligt smak, till exempel mynta, basilika, persilja, dill, ramslök, gräslök
3 tjocka skivor
överblivet surdegsbröd
100 g
fetaost
Salladsdressing:
1
vitlöksklyfta
1 stor
citron
1–2 msk
honung
1 dl
olivolja
salt & peppar
Salladsdressing:
- Riv citronskalet i en skål och pressa i saften. Tillsätt finriven vitlök. Rör i honungen och blanda i olivoljan med en visp. Smaksätt med salt och peppar.
Sallad:
- Skala gurkan och skär den i ungefär 1 cm tjocka bitar och blanda ner i salladsdressingen. Skär salladslöken i små bitar blanda i dressingen.
- Stek brödskivorna i lite olivolja på medelhög värme i cirka 5 minuter, tills deras ytor blivit gyllene. Salta båda sidorna lätt. Lägg åt sidan för att svalna. Skär sparrisarna i tre delar och stek dem i några minuter.
- Blanda ihop salladen med gröna blad, salladsdressingen och sparrisen. Riv brödet i bitar och blanda i salladen. Toppa salladen med blandade örter och fetaost.
![Vårig panzanella-sallad](/uploads/_1200x800_crop_center-center_82_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 1200w, /uploads/_992x661_crop_center-center_82_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 992w, /uploads/_768x512_crop_center-center_60_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 768w, /uploads/_1536x1024_crop_center-center_45_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 1536w, /uploads/_576x384_crop_center-center_60_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 576w, /uploads/_1152x768_crop_center-center_45_line/varig-panzanella-sallad-w.jpg 1152w)