Ugnsfisk med äpple & curry
Ingredienser
400 g | vit fisk i filéer |
1 | lök |
2 | äpplen |
½ tsk | curry |
1 dl | matlagningsgrädde |
½ | citron, saften |
1 ½ dl | vatten |
½ tsk | salt |
½ tsk | peppar |
2 msk | smör |
Så gör du
- Salta och peppra fisken och lägg i en ugnsform.
- Skala och finhacka löken och skölj och riv ett äpple. Fräs löken tillsammans med curry i 2 msk smör. Tillsätt rivet äpple och låt fräsa lite till.
- Pressa saften ur ½ citron i ett glas med vatten. Häll över i stekpannan tillsammans med 1 dl matlagningsgrädde. Låt koka ihop 2 minuter.
- Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen i 225 grader, tills fisken är klar, cirka 10 minuter.
- Hacka under tiden det andra äpplet och strö det över fisken när du tar formen ur ugnen.Servera med kokt potatis eller potatismos och grönsaker, exempelvis vitkålsbitar och ärter.
