Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött
Ingredienser
16 tunnbröd
8 dl | kornmjöl |
4 dl | vetemjöl |
3 tsk | bakpulver |
1 ½ tsk | salt |
½ dl | sirap |
5 dl | surmjölk |
1 dl | kornmjöl |
Fyllning |
|
---|---|
400 g | vitkål |
1 dl | majonnäs |
½ dl | gräddfil |
1 tsk | socker |
½ tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
1–2 tsk | riven pepparrot |
Rökt renkött |
Så gör du
- Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap och surmjölk och blanda till en smidig deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.
- Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten.
- Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt renkött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.
