• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Ingredienser


16 tunnbröd


8 dl
kornmjöl
4 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
1 ½ tsk
salt
½ dl
sirap
5 dl
surmjölk
1 dl
kornmjöl

Fyllning

400 g
vitkål
1 dl
majonnäs
½ dl
gräddfil
1 tsk
socker
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1–2 tsk
riven pepparrot
Rökt renkött

Så gör du


  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap och surmjölk och blanda till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.
  3. Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten.
  4. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt renkött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Detta kan intressera dig

Lucka 7: Ungmarthas julkalender

Sugen på något snabbt, gott och hembakat? Här är ett recept på snabba bagels – perfekta för frukost, brunch eller när som helst du vill!

UngMartha

Nu lanseras det nya matkulturmagasinet 2024!

I årets upplaga av matkulturmagasinet djupdyker Marthaförbundet i ämnet kulturspannmål. Att välja kulturspannmål i matlagning och bakning handlar om att uppleva nya smaker och att värna om en mångs...

Hushåll

Så hjälper du pollinatörerna i sommar

Många av våra grödor är beroende av insektspollinering för att ge skörd. Men i dag har mängden pollinatörer som humlor, bin och fjärilar minskat markant. Det kan i förlängningen innebära ett hot mo...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2024–2025
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet