• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Rieska2

Ingredienser


16 tunnbröd


8 dl
kornmjöl
4 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
1 ½ tsk
salt
½ dl
sirap
5 dl
surmjölk
1 dl
kornmjöl

Fyllning

400 g
vitkål
1 dl
majonnäs
½ dl
gräddfil
1 tsk
socker
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1–2 tsk
riven pepparrot
Rökt renkött

Så gör du


  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap och surmjölk och blanda till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.
  3. Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten.
  4. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt renkött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rieska2

Detta kan intressera dig

Ung Martha julkalender 2025 17

Ungmarthas julkalender: Lucka 17

Med ost, gräslök och salta pinnar skapar du små ätbara julgranar som passar perfekt till glöggminglet eller som ett roligt inslag på julbordet. Enkelt och gott!

UngMartha
Arets marthaglogg 2025

Årets Marthaglögg 2025: Röda vinbär med rosmarin

Varje år lanserar Marthaförbundet en traditionsenlig, hemgjord temaglögg. Årets glögg är inspirerad av höstens och vinterns friska smaker: Röda vinbär och rosmarin.

Hushåll
LL Martha ekonomi 002

Räkningar

När du flyttar till eget hem börjar också de första räkningarna dyka upp. Då kan det vara bra att veta hur fakturor fungerar och vad du ska tänka på. Här hittar du några användbara tips för dig som...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet