• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Ingredienser


16 tunnbröd


8 dl
kornmjöl
4 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
1 ½ tsk
salt
½ dl
sirap
5 dl
surmjölk
1 dl
kornmjöl

Fyllning

400 g
vitkål
1 dl
majonnäs
½ dl
gräddfil
1 tsk
socker
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1–2 tsk
riven pepparrot
Rökt renkött

Så gör du


  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap och surmjölk och blanda till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.
  3. Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten.
  4. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt renkött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Detta kan intressera dig

Stjärnkockarna KYRKSLÄTT (Bobäck)

Marina Nygård: Borde vi sluta baka bröd – för ekonomins skull?

Ska vi verkligen sluta läsa läxor med våra barn och odla grönsaker – för produktivitetens skull? I debatten om Finlands framtid har vardagliga sysslor som fönsterputs och läxläsning kallats ineffek...

Ekonomi

Mealprep för studerande

Som studerande, eller ung vuxen överlag, har man ofta både begränsat om tid och begränsat om pengar. Då tänker man lätt att man måste prioritera det ena över det andra: att köpa färdig mat som går ...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet