Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Ingredienser


16 tunnbröd


8 dl
kornmjöl
4 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
1 ½ tsk
salt
½ dl
sirap
5 dl
surmjölk
1 dl
kornmjöl

Fyllning

400 g
vitkål
1 dl
majonnäs
½ dl
gräddfil
1 tsk
socker
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1–2 tsk
riven pepparrot
Rökt renkött

Så gör du


  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en djup skål. Häll i sirap och surmjölk och blanda till en smidig deg.
  2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 16 delar. Kavla ut degbitarna på ett mjölat bakbord, först med en vanlig kavel och sedan med en kruskavel. Ställ in en osmord plåt i ugnen och lägg 1–2 tunnbörd per gång i ugnen och grädda i 3–4 minuter. Låt dem kallna mellan bakdukar.
  3. Ansa och strimla vitkålen. Koka upp 1 liter vatten. Lägg i kålen och låt sjuda i cirka 1 minut. Häll av vattnet och skölj kålen under rinnande kallt vatten, lägg kålen i isvatten.
  4. Blanda samman majonnäs, gräddfil, socker, salt, peppar och pepparrot. Fördela salladen över tunnbrödet och lägg rökt renkött ovanpå. Rulla ihop till en rulle.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Tunnbröd fyllda med kålsallad, pepparrot & renkött

Detta kan intressera dig

Stekt gädda med nypotatis slungad i brynt smör

Stekt gädda med nypotatis slungad i brynt smör

Recept
Lucka 5: Odla snabba senapsskott med Mästerodlarna

Lucka 5: Odla snabba senapsskott med Mästerodlarna

UngMartha
Vart försvinner pengarna?

Vart försvinner pengarna?

Ekonomi
De miljövänligaste städmedlen finns i skafferiet

De miljövänligaste städmedlen finns i skafferiet

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet