• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tortillas med abborre

Tortillas med abborre

Ingredienser


400 g
abborrfilé
1 dl
speltmjöl
1
ägg
1 tsk
salt
½ tsk
peppar
1 pkt
små tortillabröd

Fyllning

1
äpple
½
rödlök
¼
litet huvud rödkål

Sås på gröna ärter

100 g
frysta gröna ärter
1–2
klyftor vitlök
¾ dl
turkisk yoghurt
¼ tsk
salt

Så gör du


  1. Byxa abborrfiléerna för att få helt benfria filéer.
  2. Häll upp speltmjöl på ett fat och blanda salt och peppar i mjölet. Knäck ägget i ett eget fat och vispa upp det lite med en gaffel. Vänd först filéerna i ägget och sedan i mjölet.
  3. Stek filéerna på medelvärme i lite smör och rybsolja. Om man vill ha i mindre bitar av fisken kan man skära dem efter stekning. Det kan vara lättare att fördela i sin tortilla om de är mindre bitar.

Fyllning


  1. Skölj och skala äpplet. Skär äpplet i tärningar.
  2. Skala och finhacka rödlök.
  3. Skölj rödkålen och strimla den fint och tunt med osthyvel, potatisskalare eller kniv.
  4. Servera allt i skilda skålar så kan var och en välja det man vill ha i sin taco.

Sås på gröna ärter


  1. Mixa ärter, vitlök, turkisk yoghurt och salt till en slät sås.

Värm tortillabröden och fyll bröden efter smak.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Fisk
  • Restmat
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Illustrerat recept Visa
Tortillas med abborre
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Fira matkulturdagen med oss i Karleby!

Varmt välkommen på den österbottniska matkulturfesten måndagen den 7.10. Dagen uppmärksammas på idylliska Poro-Pirtti i Karleby. Ta med hela familjen!

Hushåll

Fira matkulturdagen med oss på Malmgård!

Anmälan till en av årets största marthafester har öppnat. På huvudfesten 9.10 presenterar vi det nylanserade matkulturmagasinet, vi delar ut årets matkulturpris och vi njuter av en fantastisk midda...

Hushåll

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet