Tomatsås till pizza
Ingredienser
Till fyra stora pizzor
- 2 st gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 400 g krossade tomater
- 3–4 msk tomatpuré eller chilisås
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- 1 lagerblad
- 1–2 tsk basilika eller 1 tsk rosmarin
- malen svartpeppar
Anvisningar
Skala och finhacka löken. Hacka vitlöken fint. Fräs lök och vitlök i oljan på svag värme (den skall inte brynas). Häll i tomaterna, purén, salt, peppar och socker. Låt röran koka minst 10 minuter. Lägg i lagerblad och örtkryddor. Koka ytterligare cirka 5 minuter eller tills röran kokat ihop och blir simmig. Smaka av röran. Låt den svalna innan den används som pizzafyllning. Ett bra tips är att laga en stor sats och frysa in det som blir över.