Kramade tomater till salladen
Ingredienser
1 ask
små körsbätstomater/cocktailtomater
½ dl
god olivolja
3 msk
vit balsamvinäger
3
vitlöksklyftor
½ msk
hel kummin
Så gör du
- Rosta vitlöken i en stekpanna med lite olja i, den ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk.
- Rosta även kumminen i en torr stekpanna, det ska knäppa i kumminen när den är klar. Smaka på den, den ska inte kännas bränd utan mer rostad.
- Lägg vitlöken och kumminen i en mortel och mixa. Halvera tomaterna och krama ur saften. Blanda i olivolja och balsamvinägern. Smaksätt med vitlöken och kumminen.
![Kramade tomater till salladen](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_9757.jpg 1152w)