Svampsoppa på torkad svamp
Ingredienser
ca 30 g
torkade trattkantareller (300 g färska)
1
lök
1
vitlök
2 msk
smör
3 msk
vetemjöl
1 l
vatten
3 msk
svamp- eller grönsaksfond
Svartpeppar enligt smak
½ tsk
torkad timjan och/eller färska örter enligt smak
100 g
naturell smältost
- Blötlägg svampen eller rensa och ansa färsk svamp.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Fräs löken i smör i en kastrull, tillsätt svampen och vitlöken.
- Pudra över vetemjöl och späd med vätskan.
- Låt puttra sakta i cirka 8 minuter.
- Smaka av med peppar och örter.
- Rör till sist ner osten och låt smälta. Kontrollera konsistensen och tillsätt mera vätska vid behov.
![Svampsoppa på torkad svamp](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/23_D2A9884.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/23_D2A9884.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/23_D2A9884.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/23_D2A9884.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/23_D2A9884.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/23_D2A9884.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/23_D2A9884.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/23_D2A9884.jpg 1152w)