Svampsoppa på torkad svamp
Ingredienser
100 g | torkade trattkantareller (300 g färska) |
1 | lök |
1 | vitlök |
2 msk | smör |
3 msk | vetemjöl |
1 l | vatten |
3 msk | svamp- eller grönsaksfond |
Svartpeppar enligt smak | |
½ tsk | torkad timjan och/eller färska örter enligt smak |
100 g | naturell smältost |
- Blötlägg svampen eller rensa och ansa färsk svamp.
- Finhacka löken och vitlöken.
- Fräs löken i smör i en kastrull, tillsätt svampen och vitlöken.
- Pudra över vetemjöl och späd med vätskan.
- Låt puttra sakta i cirka 8 minuter.
- Smaka av med peppar och örter.
- Rör till sist ner osten och låt smälta. Kontrollera konsistensen och tillsätt mera vätska vid behov.
