• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Surmjölkspannacotta med hallonsås & nötkrokant

Pannacotta

Ingredienser


2 ½
gelatinblad
Vatten
2 ½ dl
grädde
1 ½ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker eller 1 vaniljstång
5 dl
surmjölk

Nötkrokant

2 dl
socker
2 dl
blandade nötter eller mandlar

Hallonsås

300 g
frysta eller färska hallon
75 g
socker

Nötkrokant


  1. Häll sockret i en stekpanna och smält.
  2. Låt puttra på låg värme tills det blir ljusbrunt. Häll i nötterna och rör om kraftigt.
  3. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.
  4. Krossa med kniv eller i en mortel. Använd som dekoration.

Hallonsås


  1. Sätt hallon och socker i en kastrull och låt koka på medelvärme i 20 minuter eller tills såsen tjocknar.
  2. Häll hallonsåsen i bottnarna på fyra glas.

Pannacotta


  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Koka upp. Rör om och låt puttra 1–2 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en stund. Det är viktigt att blandningen inte kokar när du lägger i gelatinbladen, för då skär den sig.
  4. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig. Sila bort vaniljstången. Blanda i surmjölken och rör om väl.
  5. Häll upp i glasen ovanpå hallonsåsen. Låt pannacottan stelna i kylen i minst tre timmar innan servering. Dekorera med nötkrokant.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Mjölkprodukter
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pannacotta

Detta kan intressera dig

D2 A4366web

Rödbetstartar med pepparrotsmajonnäs, picklade senapsfrön och chips

Recept
D2 A1451web

Potatissallad med kålrabbi, fänkål & dillvinägrett på kallpressad rybs- eller rapsolja

Recept
Valteser 2025

Välj lokalt, förändra globalt - Marthaförbundets valteser inför 2025

Genom att prioritera lokala lösningar och hållbara konsumtionsmönster bygger vi ett samhälle som är motståndskraftigt, tryggt och aktivt bidrar till att minska vår negativa påverkan på planeten.

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet