• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Stuvad svamp

Stuvad svamp

Ingredienser


200 g
saltsvamp
1 msk
margarin
1 msk
finhackad lök
2 msk
vetemjöl
2 dl
matlagningsgrädde
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Så gör du


  1. Salt svamp måste vattnas ur, blötlägg den innan användning.
  2. Finhacka löken. Skär svampen i mindre bitar.
  3. Fräs matfettet i en kastrull. Tillsätt svampen och löken.
  4. Låt fräsa en stund. Strö över mjölet och späd med vätskan lite i taget. Smaksätt.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Stuvad svamp

Detta kan intressera dig

Boquerones med strömming

Recept

Focaccia

Recept

Undervisningsmaterial för lärare

Här hittar du undervisningsmaterial som kan användas fritt. Ladda ner materialet på din egen dator för att ta i bruk.

En euro i taget

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet