• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Strömming med körvelmajonnäs & karamelliserade rotsaker

Strömming med körvelmajonnäs & karamelliserade rotsaker

Ingredienser


16–20 hela
strömmingar
Rågmjöl
Salt, svartpeppar
4
fasta potatisar
2
morötter
½
kålrot
2 msk
smör
1 msk
rybsolja
1 msk
socker
1 msk
äppelcidervinäger
Gräslök

Körvelmajonnäs

2
äggulor
1 tsk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
1 kruka
finhackad färsk körvel
2 ½ dl
rybsolja
Salt, peppar

Karamelliserade rotsaker


  1. Skala och tärna potatisen, kålroten och morötterna i lika stora bitar. Bryn rotsakerna i smör och olja tills de börjar kännas mjuka.
  2. Häll på sockret och låt det bli karamelliserat och häll i vinägern. Salta och peppra. Håll dem varma.

Körvelmajonnäs


  1. Blanda äggulor, senap, vinäger och finhackad körvel. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tillsätt mera hackad körvel efter egen smak (eventuellt torkad körvel för mera smak).
  3. Låt majonnäsen vila i cirka 2 timmar. Smaken kommer fram efter att den har fått dra ett par timmar.

Strömming


  1. Rensa strömmingen från huvud och ryggben men lämna stjärten kvar. Panera strömmingarna i rågmjöl och salta och peppra.
  2. Stek strömmingarna gyllenbruna i smör så de får en knaprig yta.
  3. Servera strömmingarna med körvelmajonnäs, de karamelliserade rotsakerna och hackad gräslök.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Fisk
  • Örter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Strömming med körvelmajonnäs & karamelliserade rotsaker

Detta kan intressera dig

Citronmarinerad gädda

Recept

Förbundsnytt: December 2024

I årets sista Förbundsnytt tackar vi för året som gick. Tack för att ni har läst, gillat och gett feedback! Här kommer några sista tips innan vi säger god jul och gott nytt år. Marthaförbundets kan...

Medlem

Skållat bröd

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet