Stekt risgrynsgröt med jordgubbssås
Ingredienser
6 dl | risgrynsgröt (ganska fast) |
1 tsk | vaniljsocker |
1 msk | strösocker |
1 | uppvispat ägg |
Smör att steka i |
Jordgubbssås |
|
---|---|
3 dl | upptinade bär (eller andra bär du råkar ha i frysen) |
3 msk | socker |
1 ½ dl | vatten |
Så gör du
- Blanda samman ingredienserna.
- Hetta upp stekpannan och en liten smörklick. En plättpanna passar bra.
- Klicka ner av gröten och stek gyllene på båda sidorna. Servera med jordgubbssås.
Jordgubbssås
- Koka ihop sockerlagen, låt svalna.
- Tillsätt de mosade jordgubbarna och servera som sås till dessert.
Flera läckerheter på risgrynsgröt
- Blanda kall gröt med uppvispad vaniljsås. Hacka ner mandel och russin och servera som dessert.
- Vispa upp grädde, tillsätt vaniljsocker, blanda ner i kall gröt och servera med syltade körsbär eller annat gott du konserverat på sensommaren.
- Ris á la Malta med varm jordgubbsås.
- Pannkaka med risgrynsgröt och extra kardemumma eller saffran
