Stekt fisk med marinerad broccoli
Ingredienser
4 portioner
4 | fiskfiléer, exempelvis gös |
1 msk | olja |
500 g | broccoli |
Marinad |
|
---|---|
4 msk | olja |
4 tsk | balsamvinäger |
4 tsk | vatten |
1 tsk | fransk senap |
1 | pressad vitlöksklyfta |
1 | schalottenlök |
2 msk | finhackad färsk basilika |
2 krm | salt |
2 krm | citronpeppar |
Så gör du
- Dela broccolin i små buketter. Skala stjälken och skär den i strimlor. Koka broccolin i lättsaltat vatten cirka 5 min. Låt den rinna av och lägg den i en skål.
- Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över broccolin. Låt stå och dra cirka 30 minuter.
- Stek fiskfiléerna snabbt på medelhög värme. Servera fisken med den marinerade broccolin.
