• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Spenatsoppa med förlorat ägg

Spenatsoppa med förlorat ägg

Ingredienser


3–4 portioner


300 g
spenat
2 msk
smör
2 msk
vetemjöl
3 dl
gräddmjölk
8 dl
grönsaksbuljong
½ tsk
salt
1 krm
muskot
Ägg till servering

Så gör du


  1. Smält smöret i kastrullen, tillsätt mjölet, rör om och tillsätt buljongen lite i taget. Tillsätt den djupfrysta spenaten. Låt småkoka under omrörning i cirka 5 minuter. Avrunda med gräddmjölken. Smaka av med salt och muskot.
  2. Att förlora ägg: Häll upp cirka 5–6 cm vatten på kastrullbottnen. Tillsätt 1 tsk ättika och 1 tsk salt. Koka upp och sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck ägget i en kaffekopp och häll försiktigt i det heta vattnet. Låt sjuda i 3–4 minuter. Ta upp med hålslev. Servera till soppan.

Prisuträkning, 2013: 1,39 euro per portion (mars 2013)

MARTHA
TIPSAR

Har du kvar spenat i frysen från senaste säsong så passar den bra i soppan. Annars går det bra att ta sig till matbutikens frysdisk. Under spenatsäsongen på sommaren gör du soppan på färsk spenat. Då är det dubbla mängden som gäller.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Maträtt
  • Soppa
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Ägg
  • Restmat
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Spenatsoppa med förlorat ägg

Detta kan intressera dig

Lär dig mer om inhemsk fisk – Marthaförbundet drar tre Arbis-kurser i Helsingfors

I höst bjuder Marthaförbundet och Helsingfors Arbis in till tre kurser för alla som vill bli trygga och mer kreativa i köket med inhemsk fisk. Anmälningarna öppnar tisdag 12 augusti klockan 10.00.

Evenemang och kurser

Bli skogsguide med Martha (Sibbo)

Vill du bidra till att fler seniorer får njuta av naturens läkande kraft? Marthaförbundet utbildar nu skogsguider som kan leda trygga, inspirerande och lågtröskel vandringar för personer i åldern 6...

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet