Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Stöd oss
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Eneuroitaget logo
    En euro i taget
    Läs mer
    Ostersjofisk at alla
    Östersjöfisk åt alla
    Läs mer
    Hantera vardagen
    Hantera vardagen
    Läs mer
    Andra projekt Östersjöfisk åt alla Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Stöd oss Bli medlem
Mera
Stäng
Stöd oss Bli medlem
  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Östersjöfisk åt alla
    • Flytta hem
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Stöd oss Bli medlem
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Spenat- & jordgubbsallad

Spenat- & jordgubbsallad

Ingredienser


300 g
babyspenat (bladspenat)
½ liter
jordgubbar
2
mozzarellabollar
Balsamicosås

Så gör du


  1. Skölj spenaten, skölj och noppa jordgubbarna. Skiva osten.
  2. Varva ingredienserna på ett salladsfat. Ringla över balsamico.
  3. Dekorera eventuellt med smultronblad.

MARTHA
TIPSAR

Det finns olika sorters spenat. Babyspenat eller bladspenat passar bra att använda rå i sallader. Nyzeeländsk spenat ska däremot förvällas före användningen eftersom spenat kan innehålla höga halter nitrater. Odlingsförhållandena inverkar på nitrathalten, som kan variera mycket. Om man endast äter små mängder spenat då och då kan man äta den nyzeeländska spenaten rå. Tänk dock på att den nyzeeländska spenaten har en mycket kraftigare smak, jämfört med babyspenat (bladspenat) som har en mildare smak som passar bra i sallader. Spenat innehåller också oxalsyra. Har du en grundsjukdom som gör att du ska undvika oxalsyra eller nitrater ska du inte använda rå spenat. Barn under ett år ska inte äta spenat.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Måltid
  • Lunch
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Spenat- & jordgubbsallad

Detta kan intressera dig

Sommartallrik med nypotatis & svamp

Sommartallrik med nypotatis & svamp

Recept
Choklad-gräddpaj

Choklad-gräddpaj

Recept
Ny kurs för skärdgårdsvännen - lär dig äta strandväxter, alger och smartfisk

Ny kurs för skärdgårdsvännen - lär dig äta strandväxter, alger och smartfisk

Evenemang och kurser
Morotskaka med surdeg

Morotskaka med surdeg

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet