• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Spenat- & jordgubbsallad

Spenat- & jordgubbsallad

Ingredienser


300 g
babyspenat (bladspenat)
½ liter
jordgubbar
2
mozzarellabollar
Balsamicosås

Så gör du


  1. Skölj spenaten, skölj och noppa jordgubbarna. Skiva osten.
  2. Varva ingredienserna på ett salladsfat. Ringla över balsamico.
  3. Dekorera eventuellt med smultronblad.

MARTHA
TIPSAR

Det finns olika sorters spenat. Babyspenat eller bladspenat passar bra att använda rå i sallader. Nyzeeländsk spenat ska däremot förvällas före användningen eftersom spenat kan innehålla höga halter nitrater. Odlingsförhållandena inverkar på nitrathalten, som kan variera mycket. Om man endast äter små mängder spenat då och då kan man äta den nyzeeländska spenaten rå. Tänk dock på att den nyzeeländska spenaten har en mycket kraftigare smak, jämfört med babyspenat (bladspenat) som har en mildare smak som passar bra i sallader. Spenat innehåller också oxalsyra. Har du en grundsjukdom som gör att du ska undvika oxalsyra eller nitrater ska du inte använda rå spenat. Barn under ett år ska inte äta spenat.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Måltid
  • Lunch
  • Buffé
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Midsommar
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Spenat- & jordgubbsallad

Detta kan intressera dig

Marthaförbundet rekryterar: Projektkoordinator till fiskprojekt

Bli en ambassadör för den inhemska smartfisken! Marthaförbundet anställer en projektkoordinator till fiskprojektet "Smartfisk - från hav till tallrik".

Hushåll

Vegetarisk Wellington med svamp och nötter

Recept

Lucka 13: Ungmarthas julkalender

Lyft julens dessertbord med en luftig marängtårta och inhemska bär! Tårtan går att variera i oändlighet och passar perfekt som en festlig avslutning på julmåltiden.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet