• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Speltrisotto med stekt sik

Speltrisotto med stekt sik

Ingredienser


3 dl
speltgryn
1 msk
smör och 1 msk olivolja
1
gul lök
1 dl
vitt vin (kan uteslutas)
7 dl
grönsaksbuljong
2 dl
ärtor
2 msk
örter
1 dl
riven parmesan
4 (á 120 g)
sikfiléer
Salt, peppar
Vetemjöl
2 msk
smör

Så gör du


  1. Värm buljongen i en kastrull.
  2. Finhacka löken och fräs den mjuk i matfettet, häll i speltgrynen och rör om en stund. Tillsätt vinet och rör om tills det avdunstat.
  3. Häll i hälften av buljongen och låt småsjuda ända tills vätskan sugits in i grynen. Tillsätt sedan resten av vätskan och sjud tills speltgrynen är al dente, blanda i ärterna ett par minuter innan risotton är klar. Rör i riven parmesan och örter.
  4. Servera med smörstekt sik. Salta och peppra sikfiléerna. Vänd dem i vetemjöl och bryn dem i smöret, ett par minuter på varje sida.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Speltrisotto med stekt sik

Detta kan intressera dig

Marthas smartfiskskiva - här hittar du alla recept

Att ordna smartfiskskiva är ett mer hållbart alternativ till den traditionella kräftskivan. Här hittar du alla recept och en video från vår egen skiva!

Hushåll

Årets marthagärningar delades ut i Mariehamn

På Marthaförbundets årsmöte lördagen den 17 maj delades två utmärkelser ut: årets martha och årets marthaförening. Titlarna ges till personer och föreningar som med engagemang, kreativitet och driv...

Marthaförbundet

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet