Speltrisotto med stekt sik
Ingredienser
3 dl | speltgryn |
1 msk | smör och 1 msk olivolja |
1 | gul lök |
1 dl | vitt vin (kan uteslutas) |
7 dl | grönsaksbuljong |
2 dl | ärtor |
2 msk | örter |
1 dl | riven parmesan |
4 (á 120 g) | sikfiléer |
Salt, peppar | |
Vetemjöl | |
2 msk | smör |
Så gör du
- Värm buljongen i en kastrull.
- Finhacka löken och fräs den mjuk i matfettet, häll i speltgrynen och rör om en stund. Tillsätt vinet och rör om tills det avdunstat.
- Häll i hälften av buljongen och låt småsjuda ända tills vätskan sugits in i grynen. Tillsätt sedan resten av vätskan och sjud tills speltgrynen är al dente, blanda i ärterna ett par minuter innan risotton är klar. Rör i riven parmesan och örter.
- Servera med smörstekt sik. Salta och peppra sikfiléerna. Vänd dem i vetemjöl och bryn dem i smöret, ett par minuter på varje sida.
