Sötpotatis-linssoppa med kokosmjölk och korianderyoghurt
Ingredienser
1 | gul lök |
1 | skalad vitlöksklyfta |
½ | chilifrukt |
800 g | sötpotatis eller butternutpumpa |
1 dl | torkade röda linser |
2 msk | riven ingefära |
2 tsk | spiskummin (man kan även använda currypulver) |
4 dl | kokosmjölk |
5 dl | grönsaksbuljong |
Salt, svartpeppar |
Korianderyoghurt |
|
---|---|
2 dl | naturell yoghurt |
1 dl | hackad koriander |
½ | krossad vitlöksklyfta |
Salt, peppar |
Så gör du
- Skala löken och vitlöken och finhacka. Finhacka chili.
- Hetta upp en kastrull med lite olja och fräs lök, vitlök och chili.
- Skala och skär sötpotatisen i mindre tärningar. Lägg i alla ingredienser i kastrullen, koka upp och låt koka i 15–20 minuter tills sötpotatisen är ordentligt mjuk.
- Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar och servera.
- Blanda yoghurten med hackad koriander och smaksätt med vitlök, salt och peppar. Servera med soppan.
