Soppa på lake
Ingredienser
2 | potatisar |
½ | morot |
1 bit | selleri |
1 bit | fänkål |
1 bit | purjolök |
6 dl | god fiskbuljong |
1–2 msk | olja |
200 g | lake |
1 dl | grädde |
1 msk | maizenamjöl |
Lagerblad, vitpepparkorn, dill och eventuellt salt |
Så gör du
- Skala potatisen, moroten och sellerin.
- Snitta purjolöken på längden och tvätta den ren mellan alla blad. Skär purjolöken och fänkålen i bitar.
- Skär allt i ganska små bitar.
- Börja med att fräsa alla grönsaker förutom potatisen i några minuter. Tillsätt god fiskbuljong. Låt koka sakta i cirka 10 minuter tillsammans med vitpepparkorn och lagerblad.
- Flå och rensa laken. Skär fisken i bitar och klipp dillen i en skål. Tillsätt fiskbitarna i soppan.
- Blanda ut maizenamjölet i grädden och rör ner i soppan. Låt småkoka på svag värme i 15 minuter. Rör försiktigt om och strö över dill. Serveras med exempelvis färskt bröd.
