• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Smuldegspaj med rabarber, bär eller äpple

Smuldegspaj med rabarber, bär eller äpple

Ingredienser


6–8 bitar


1 ½ dl
havreflingor
1 ½ dl
vete- eller speltmjöl
3 msk
socker
125 g
kallt smör

Fyllning 1

½–1 l
bär eller 500 g rabarber i bitar
½–1 dl
strösocker (mera för rabarber)
1 msk
potatismjöl

Fyllning 2

5
äpplen
2 msk
brunt socker
½ msk
kanel
Nötter (kan uteslutas)

Så gör du


  1. Mät upp mjöl, flingor och socker i en skål eller matberedare, tillsätt smöret i bitar och finfördela det till smulor.
  2. Häll fyllningen i en smord pajform och fördela smuldegen ovanpå.

Fyllning 1


  1. Blanda bären eller rabarbern med socker och potatismjöl och häll i en smord form.
  2. Fördela den smuliga degen ovanpå och grädda i 225 graders ugn i cirka 25 minuter.

Fyllning 2


  1. Tvätta och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda med socker, kanel och eventuellt nötter.
  2. Häll fyllningen i en smord pajform och häll den smuliga degen över äpplena. Grädda i 225 graders ugn i cirka 30 minuter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Bär
  • Frukt
  • Restmat
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Midsommar
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Smuldegspaj med rabarber, bär eller äpple

Detta kan intressera dig

Familjens gemensamma måltid - mer än bara näring

Det finns många fördelar med att äta tillsammans. För både små barn och tonåringar skapar den gemensamma måltiden trygghet, då de vet att det finns tid för att umgås och prata.

Hushåll

Nytt värvningsmaterial ute nu!

Vad ska man tänka på när man värvar nya medlemmar till sin förening? Marthaförbundets nya värvningsmaterial innehåller en snabbguide, en broschyr och samla marthapoäng-vykort.

Nyheter

Lucka 14: Ungmarthas julkalender

Den här granservetten är perfekt för juldukningen. Vem vill inte mötas av en miniatyrgran när man sätter sig till bords?

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet