Smuldegspaj med rabarber, bär eller äpple
Ingredienser
6–8 bitar
1 ½ dl | havreflingor |
1 ½ dl | vete- eller speltmjöl |
3 msk | socker |
125 g | kallt smör |
Fyllning 1 |
|
---|---|
½–1 l | bär eller 500 g rabarber i bitar |
½–1 dl | strösocker (mera för rabarber) |
1 msk | potatismjöl |
Fyllning 2 |
|
---|---|
5 | äpplen |
2 msk | brunt socker |
½ msk | kanel |
Nötter (kan uteslutas) |
Så gör du
- Mät upp mjöl, flingor och socker i en skål eller matberedare, tillsätt smöret i bitar och finfördela det till smulor.
- Häll fyllningen i en smord pajform och fördela smuldegen ovanpå.
Fyllning 1
- Blanda bären eller rabarbern med socker och potatismjöl och häll i en smord form.
- Fördela den smuliga degen ovanpå och grädda i 225 graders ugn i cirka 25 minuter.
Fyllning 2
- Tvätta och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en skål och blanda med socker, kanel och eventuellt nötter.
- Häll fyllningen i en smord pajform och häll den smuliga degen över äpplena. Grädda i 225 graders ugn i cirka 30 minuter.
