Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Smörrebröd med vilda grönsaker

Smörrebröd med vilda grönsaker

Ingredienser


3 skivor
god limpa
smör

Äggröra:

2
ägg
1 msk
grädde
1 nypa
salt
gräslök
duntrav

Abborre och maskrosknoppar:

2
abborrfiléer
mjöl att vända fiskfiléerna i
salt & peppar
remouladsås
maskrosknoppar

Ärtröra:

1 påse
gröna ärter (djupfryst)
1
lime eller citron, saften
en näve
valnötter
färska vilda grönsaker enligt smak, exempelvis maskrosblad
salt & peppar

Äggröra:


  1. Knäck äggen i en skål. Vispa ihop äggen och grädden med en gaffel. Smält en klick smör i en stekpanna eller kastrull. Häll i äggsmeten då smöret smält och börjar bubbla men inte tar färg. Blanda äggröran med en träsked så att den stelnar men förblir krämig. Lyft äggröran på en skiva god limpa och klipp över av gräslök och andra vilda örter. Här har vi använt duntrav som är god, nyttig och vacker.

Abborre och maskrosknoppar:


  1. Panera abborrfiléerna och stek dem i smör. Bred smör över limpan och täck med sallatsblad och vilda grönsaker. Bygg på smörgåsen med abborfiléerna och toppa med remouladsås och maskrosknoppar. Du kan använda marinerade eller frästa maskrosknoppar som du stekt tillsammans med fisken.

Ärtröra:


  1. Tina upp ärterna. Häll i en mixerskål. Pressa ner citrussaften. Skölj maskrosbladen genom att låta dem stå en stund i kallt vatten, det här gäller för alla vilda växter du ämnar äta. Tillsätt bladen i mixerskålen. Tillsätt nötterna. Mixa allt till en röra. Smaksätt.
  2. Bred ut ett rejält lager ärtröra på limpan. Fixa till smörgåsen med dina egna favoriter bland de vilda grönsakerna. Maskrosblommans kronblad är både vackra och goda att dekorera med.

MARTHA
TIPSAR

Recept på maskroskapris till smörrebröden med abborrfiléer hittar du här.

Kategorier

  • Recept
  • Vår
  • Sommar
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Mellanmål
  • Bröd
  • Ägg
  • Fisk
  • Vilda växter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Smörrebröd med vilda grönsaker

Detta kan intressera dig

Asiatiska strömmingsbullar

Asiatiska strömmingsbullar

Recept
Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Varm havtornssoppa med glass och kakkrutonger

Recept
Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Stekt abborre med citronsås, stekt rödbeta, kokt potatis och picklad gurka

Recept
Friterade skal med dipp

Friterade skal med dipp

Hushåll | Recept

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet