Smörrebröd med böckling
Ingredienser
12 st
12 | brödskivor (exempelvis kavring, surdegsbröd, rågbröd) |
Smör | |
2–3 | kalla, kokta potatisar |
150 g | böckling eller annan rökt fisk |
1 | äpple |
Finhackad rödlök | |
Krasse/gräslök |
Senapscréme |
|
---|---|
50 g | naturell färskost |
100 g | creme fraiche (minst 28 % fett) |
1 msk | grov senap (exempelvis grov dijonsenap) |
Salt |
Så gör du
- Skala och skiva potatis. Bena ur fisken. Finhacka rödlök.
- Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt senap och smaka av med lite salt.
- Bred smör på brödskivorna. Rada på potatisskivor och skeda på oströran. Skär äpplet i skivor. Fördela äpple och böckling på bröden. Avsluta med rödlök och krasse.
