Ungmarthas julkalnder: Lucka 9

Ungmarthas julkalnder: Lucka 9

I dagens lucka hittar du receptet på denna goda äppelglögg. Ett tips är att göra en tillräckligt stor mängd för att behålla en flaska själv och ge bort en som present.

Glögg med äpple

Ingredienser:

2 liter sötad äppelsaft (om du har osötad kan du tillsätta 1–2 dl socker/råsocker)
2 bitar torkat pomeransskal (eller 2 msk malen)
1 bit skalad färsk ingefära (ca. 1,5 cm)
2 kanelstänger
5 kryddnejlikor
1 msk hel kardemumma (eller 1 msk malen)
2 dl russin eller torkade äpplen

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
2. Låt blandningen puttra på låg värme i cirka en timme.
3. Låt glöggen därefter stå och dra i ett par timmar.
4. Ställ en sil över en annan kastrull och häll över glöggen så kryddorna silas bort.
5. Koka upp glöggen och häll upp den i rengjorda och varma flaskor
6. När glöggen ska serveras så kan du blanda i lite vatten om den är för stark.

Tips 1: Glöggen blir godare av att lagras!

Tips 2: Glöggen är en perfekt gåva och då kan du sätta ner en kanelstång i varje flaska så ser det väldigt fint ut!

Tips 3: Glöggen kan även göras på någon annan saft som du har, t.ex svartvinbärssaft.

Se alla artiklar