Smördegstartletter med getost, körsbärssylt & pistaschnötter
Ingredienser
Cirka 10–12 st
1 paket | färdig smördeg i skivor (helst gjorda på riktigt smör) |
300 g | getost |
Cirka 200 g | körsbärssylt |
Salt, peppar | |
1 | lätt uppvispat ägg för pensling |
Pistaschnötter för dekoration |
Så gör du
- Sätt ugnen på 200 graders varmluftsugn. Skär smördegsplattorna i lika stora fyrkanter, cirka 10 cm x 10 cm.
- Skär med en kniv en fåra runt fyrkanten, cirka 1 cm längs med kanten och nagga mittendelen med en gaffel.
- Pensla smördegen med ett lätt uppvispat ägg.
- Skiva getosten och lägg på varje fyrkant. Klicka på lite körsbärssylt och smaksätt med salt och peppar.
- Grädda i cirka 12–15 minuter, eller tills de fått fin färg. Tillsätta lite mera körsbärssylt ovanpå efter att de är gräddade. Dekorera med hackade pistaschnötter.
