Smartfiskröra på skärgårdsbröd
Max 30 min
Ingredienser
Cirka 10 snittar
1/2 kruka
dill
1/2 kruka
gräslök
1/2
röd lök
1 burk (ca 115 g)
rökt inhemsk fiskkonserv
100 g
crème fraiche eller smetana
skalet och saften från en halv citron
salt och peppar
Picklad rödlök
1 dl
ättika (12 %)
2 dl
socker
3 dl
vatten
1
rödlök
Till servering
skärgårdslimpa
picklad lök
Så gör du:
- Finhacka dill, gräslök och rödlök.
- Blanda samman med den rökta inhemska fiskkonserven och rör till slut ner crème fraichen och citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera fiskröran på en skiva skärgårdsbröd. Toppa gärna med lite picklad lök!
Picklad rödlök:
- Koka upp vatten och socker i en kastrull. När sockret har löst sig, ta kastrullen från värmen och rör ner ättikan.
- Skala löken och strimla tunt.
- Häll lagen över rödlöken och låt stå minst en timme, men gärna över natten.