• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Smartfiskburgare

Smartfiskburgare
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


4 st
hamburgarbröd
4 st
sallatsblad
1/2
gurka (i skivor)
Ärtskott
Aioli
Picklad rödlök

Aioli

1
ägg
1 tsk
vinäger
1 tsk
senap
1/2 tsk
salt
1 klyfta
vitlök (hackad)
2 1/2 dl
rybsolja

Fiskbiffar:

1 1/2 dl
grädde
1/2 dl
skorpmjöl
400 g
filé av mört, id, braxen eller gädda
Ca 1/2 kruka
gräslök
Ca 1 dl
lagrad riven ost
1
ägg
1 tsk
salt
1 krm
vitpeppar
Olja till stekning

Aioli


  1. Knäck ägget i en mixerskål med höga kanter. Tillsätt vinäger, senap, salt, vitlök och rybsolja.
  2. Ta en stavmixer och lägg den på botten av skålen. Mixa medan du långsamt drar upp staven tills du fått en krämig majonnäs.

Fiskbiffar:


  1. Blanda grädde med skorpmjöl och låt svälla
  2. Skär fiskfilén i bitar och mixa till en jämn massa i en matberedare eller i en mixerskål med kniv
  3. Riv osten och finhacka gräslök.
  4. Blanda fiskmassan med övriga ingredienser till en jämn smet.
  5. Forma fiskmassan till 4 biffar och stek i fett på medelvärme i ca 2 minuter per sida.
  6. Servera fiskbiffarna med tillbehören i en burgare!

MARTHA
TIPSAR

Recept på picklad rödlök hittar du här och även gurkan kan läggas in och serveras som klappgurka

  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Smartfiskburgare

Detta kan intressera dig

Den finländska matkulturen är i ständig rörelse

Matkultur är vad vi äter, hur vi äter, med vem och var vi äter. Den är en dynamisk helhet som ständigt utvecklas, även om vissa aspekter förblir oförändrade. Det säger professor Johanna Mäkelä som ...

Hushåll

Lucka 11: Ungmarthas julkalender

Smördegspastejer med julens smaker Att baka egna pastejer av smördeg är både enkelt och roligt, och möjligheterna för fyllningar är nästan oändliga. I dagens lucka tipsar vi om en variant fylld med...

Så hjälper du pollinatörerna i sommar

Många av våra grödor är beroende av insektspollinering för att ge skörd. Men i dag har mängden pollinatörer som humlor, bin och fjärilar minskat markant. Det kan i förlängningen innebära ett hot mo...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet