Skördesallad med rostad pumpa, gröna bönor, morötter, getost & grönkålspesto
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
Rostade grönsaker
600–800 g
pumpa
3–5
morötter
Ryps-eller rapsolja
Salt och peppar
1 tsk
rökt paprikapulver
Övriga salladsingredienser
200 g
salladsblad av valfri sort
200 g
getost eller fetaost
Olja & äppelcidervinäger
Svartpeppar
200 g
gröna bönor
Grönkålspesto
60 g
skalad mandel
1
vitlöksklyfta
100 g
grönkålsblad
60 g
riven parmesanost
1 1/2 dl
rybs- eller rapsolja
1 tsk
citronsaft eller äppelcidervinäger
Rostade grönsaker
- Värm ugnen till 220 grader.
- Skala pumpan och gröp ur kärnorna.
- Skär i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.
- Skala morötterna och skär dem i cirka 4 centimeter långa stavar.
- Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över oljan. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
- Rosta dem i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de har fått färg och känns mjuka.
Grönkålspesto
- Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna, låt dem svalna helt.
- Lägg mandlarna och grönkålsbladen i en matberedare. Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle. Tillsätt en skvätt vatten om peston är för tjock.
- Blanda i riven parmesanost och smaka av med salt och peppar och lite citronsaft eller äppelcidervinäger.
Montera salladen
- Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten i cirka 5 minuter eller tills de är al dente. Häll av vattnet och låt svalna.
- Lägg salladsbladen och de gröna bönorna i en serveringsskål eller på ett serveringsfat.
- Häll över de rostade grönsakerna och blanda om.
- Ringla på lite olja och äppelcidervinäger och rör om.
- Skär osten i bitar och lägg ovanpå salladen. Klicka på grönkålspesto och smaka till sist av med svartpeppar.
