• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Skördesallad med rostad pumpa, gröna bönor, morötter, getost & grönkålspesto

Skördesallad med rostad pumpa, gröna bönor, morötter, getost & grönkålspesto
Max 45 min

Ingredienser


4 portioner


Rostade grönsaker

600–800 g
pumpa
3–5
morötter
Ryps-eller rapsolja
Salt och peppar
1 tsk
rökt paprikapulver

Övriga salladsingredienser

200 g
salladsblad av valfri sort
200 g
getost eller fetaost
Olja & äppelcidervinäger
Svartpeppar
200 g
gröna bönor

Grönkålspesto

60 g
skalad mandel
1
vitlöksklyfta
100 g
grönkålsblad
60 g
riven parmesanost
1 1/2 dl
rybs- eller rapsolja
1 tsk
citronsaft eller äppelcidervinäger

Rostade grönsaker


  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Skala pumpan och gröp ur kärnorna.
  3. Skär i cirka 2 x 2 centimeter stora tärningar.
  4. Skala morötterna och skär dem i cirka 4 centimeter långa stavar.
  5. Lägg grönsakerna på en plåt och ringla över oljan. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
  6. Rosta dem i ugnen i cirka 25 minuter eller tills de har fått färg och känns mjuka.

Grönkålspesto


  1. Rosta mandlarna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna, låt dem svalna helt.
  2. Lägg mandlarna och grönkålsbladen i en matberedare. Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle. Tillsätt en skvätt vatten om peston är för tjock.
  3. Blanda i riven parmesanost och smaka av med salt och peppar och lite citronsaft eller äppelcidervinäger.

Montera salladen


  1. Snoppa bönorna och koka dem i saltat vatten i cirka 5 minuter eller tills de är al dente. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Lägg salladsbladen och de gröna bönorna i en serveringsskål eller på ett serveringsfat.
  3. Häll över de rostade grönsakerna och blanda om.
  4. Ringla på lite olja och äppelcidervinäger och rör om.
  5. Skär osten i bitar och lägg ovanpå salladen. Klicka på grönkålspesto och smaka till sist av med svartpeppar.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Skördesallad med rostad pumpa, gröna bönor, morötter, getost & grönkålspesto

Detta kan intressera dig

Glutenfri bulladeg med saffransfyllning

Recept

Årets marthaglögg 2024

Recept

Glutenfri jullimpa

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet