Skinksmörgås med Waldorfsallad på julens rester
Ingredienser
4 | syrliga äpplen |
5 | bladselleristjälkar |
1 dl | valnötter |
2 dl | créme fraiche |
1 dl | majonnäs |
½ | citron, saften |
Salt, svartpeppar | |
Några salladsblad | |
Rejäla skink- eller kalkonskivor | |
Bröd |
Så gör du
- Skala och skär äpplen i små bitar. Pressa lite citronsaft över bitarna. Skär sellerin i lika stora bitar.
- Skala och skär äpplen i små bitar. Pressa lite citronsaft över bitarna. Skär sellerin i lika stora bitar.
- Blanda crème fraiche, majonnäs och citron i en salladskål. Blanda i äpple och sellerin. Krydda med salt och peppar.
- Grovhacka valnötterna och häll över salladen.
- Fyll en rejäl semla eller två brödskivor med waldorfsallad, några salladsblad och rejäla skinkskivor.
