Shakshuka med tre sorters paprika
                        
                            
                        
                        Max 45 min
                    
                                Ingredienser
1
 röd paprika
                    1
 gul paprika
                    1
 orange paprika
                    1
 gul lök
                    2 msk
 rybsolja
                    2
 vitlöksklyftor
                    1 msk
 tomatpuré
                    1 tsk
 paprikapulver
                    1/2
 tsk salt
                    1 burk
 konserverade tomater eller 5 riktigt mogna tomater
                    (1 dl
 vatten)
                    salt och peppar
                    4
 ägg
                    färska örter, till exempel persilja
                    Så gör du:
- Skölj, dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och klyfta löken.
- Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs paprika, lök, pressad vitlök, tomatpuré och kryddor i cirka 5 minuter på medelvärme utan att de tar färg.
- Tillsätt tomater på burk eller skållade färska tomater. Späd på med vatten vid behov. Låt småkoka i cirka 7 minuter. Smaka av med salt och peppar och paprikapulver.
- Gör fyra gropar i såsen. Knäck ner äggen och låt småkoka under lock i cirka 8 minuter eller tills vitan stelnat men gulan fortfarande är krämig. Eller ställ in grytan i ugnen på 175 grader i cirka 10 minuter i stället för att låta äggen bli klara under lock.
- Klipp över rikligt med färska örter. Servera med ett gott bröd.
 
               
       
      