Saffransbullar, grundrecept
Ingredienser
150 g
smör
½ l
mjölk
50 g
jäst
1 ¼ dl
strösocker
1 tsk
kardemumma
1
ägg
1 g
saffran
Ca 1 ½ l
vetemjöl
Så gör du
- Smält smöret, häll i mjölken och låt den bli ljummen.
- Rör ner jästen och tillsätt socker, kardemumma och ägg, stöt saffranet med sockerbiten och blanda i.
- Tillsätt mjölet lite i taget. Knåda degen noggrant eller kör i hushållsassistent. Täck över degen och låt den jäsa i 35 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen och forma till saffransbullar.
- Låt bullarna jäsa under en och varm handduk, cirka 30 minuter. Pensla med ägg, och garnera med pärlsocker och russin.
- Grädda bullarna i cirka 5 minuter. Låt svalna under bakduk.