Rotsaksbiffar med örter
Ingredienser
4–6 portioner
300 g
 morot
                    200 g
 palsternacka
                    100 g
 rotselleri
                    1
 vitlöksklyfta
                    1 dl
 finklippta örter (persilja, basilika, oregano)
                    1 tsk
 salt
                    2
 ägg
                    1 dl
 grädde
                    2 msk
 speltmjöl
                    Smör till stekning
                    Så gör du
- Ansa rotsakerna, riv fint.
- Knäck ner äggen i en bunke. Tillsätt grädden och speltmjölet. Blanda ner rotsakerna och pressad vitlök samt kryddorna. Blanda väl. Om det verkar för rinnigt tillsätt lite potatismjöl i smeten.
- Värm upp en stekpannan (gärna plättpanna). Stek biffarna på medelvärme tills de får fin färg. Servera med svampstuvning.
 
               
       
      