Rönnbärssnaps
Ingredienser
2 dl
färska rönnbär ELLER
1/2 dl
frysta rönnbär
70 cl
brännvin
Så gör du
- Plocka hela och fina rönnbär. Skölj och rensa väl.
- Lägg i en glasburk eller flaska. Häll över hälften av brännvinet och förslut.
- Låt färska bär dra i cirka en vecka, frysta i fyra dagar.
- Sila av rönnbärsessensen och häll den och restrerande brännvin i en flaska.
- Tillsätt en tesked honung för att runda av smaken, skaka om så att honungen löser sig.
- Låt lagras en längre tid för god smak.
- Servera snapsen väl kyld, exempelvis på kräftskivan eller julbordet.
![Rönnbärssnaps](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/11_D2A5069_191021_124356.jpg 1152w)