Rödbetspaj
Ingredienser
Botten
175 g
smör eller margarin
4 dl
vetemjöl
4 msk
kallt vatten
Fyllning
5
små rödbetor
170 g
blåmögelost
2 msk
smetana
4 msk
kvarg
2
ägg
4 blad
hackad salvia
½ tsk
svartpeppar
Så gör du
- Gör degen och tryck ut den i en pajform. Ställ den i kylen en timme.
- Tvätta rödbetorna, skala och riv dem på den grova delen av rivjärnet.
- Smula osten, blanda med smetana och kvarg. Krydda med salvia och svartpeppar.
- Tillsätt äggen ett i sänder och rör om. Till sist blandar man de rivna rödbetorna i fyllningen.
- Tag degen från kylen, tillsätt fyllningen och grädda i 200 grader cirka 1 timme. Servera pajen varm. Smakar även bra som uppvärmd förljande dag.
![Rödbetspaj](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0956web.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0956web.jpg 992w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0956web.jpg 768w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0956web.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0956web.jpg 1152w)