Tomat- & paprikasalsa
Ingredienser
6–7
tomater
1
röd paprika
1
vitlöksklyfta
2 msk
olja
1 msk
citronsaft
2 msk
färsk oregano
Salt, peppar
Så gör du
- Halvera tomaterna och ta bort fröna med en sked. Skär fruktköttet i tärningar.
- Tvätta paprikan, ta bort fröhuset och skär fruktköttet i tärningar. Finhacka vitlöken och blanda med paprikan och tomaten. Tillsätt olja, citronsaft och oregano. Blanda väl.
- Krydda med salt och peppar och låt smakerna jämnas ut i rumsvärme i cirka 1 timme. Servera på rostat bröd, med kött eller som pastasås (gör en större portion).
![Tomat- & paprikasalsa](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_9757.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_9757.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_9757.jpg 1152w)