Revbensspjäll i ugn
Ingredienser
1 kg
 revbensspjäll
                    Sås
1
 lök
                    1 msk
 margarin
                    ½ dl
 vatten
                    2 msk
 vinäger
                    1 msk
 Worcestershirssås
                    ½ dl
 citronsaft
                    2 msk
 farinsocker
                    Cirka 2 dl
 chilisås
                    Salt, paprikapulver
                    Så gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en långpanna med papper och täck in spjället med folie. Lägg den i ugnen.
- Under tiden: hacka löken och bryn den i matfettet.
- När löken fått färg tillsätt de övriga ingredienserna.
- Låt såsen koka sakta i cirka 20 minuter. Tag bort folien runt köttet och häll såsen över och pensla spjället så att spjället täcks av sås.
- Sänk värmen till 175 grader och ös då och då, så att det inte blir torrt. Köttet är färdigt då benen lätt lossnar från köttet, efter 1–1 ½ timme.
 
       
      