Renskavssoppa
Ingredienser
240 g | renskav (fryspaket, tunt skuret) |
2 msk | olja |
2 | vitlöksklyftor, hackade |
1 msk | rosépeppar |
5 | potatisar |
2 | morötter |
1 bit | kålrot |
1 | medelstor gul lök, hackad |
200 g | skivade champinjoner |
1 liter | vilt- eller köttbuljong |
2 dl | grädde |
1 dl | crème fraiche eller grädde |
1 msk | dijonsenap |
1 msk | mjöl för redning |
Salt, svartpeppar | |
Persilja för garnering |
Så gör du
- Bryn renskav i lite smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg det åt sidan.
- Hetta upp olja och fräs hackad lök, vitlök och krossad rosépeppar i olja i några minuter.
- Skär potatis, morötter och kålrot i tärningar. Tillsätt grönsakerna och svamp i de frästa kryddorna och rör om. Låt fräsa i cirka fem minuter.
- Tillsätt köttet och häll på vattnet och fonden och låt sjuda i femton minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
- Häll på grädden och crème fraichen och tillsätt dijonsenapen.
- Blanda 1 msk mjöl med lite av soppbuljongen i en liten skål och häll i soppan. Låt sjuda i ytterligare några minuter så att den får lite tjockare konsistens. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med färsk persilja
