• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Renskavssoppa

Renskavssoppa

Ingredienser


240 g
renskav (fryspaket, tunt skuret)
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
rosépeppar
5
potatisar
2
morötter
1 bit
kålrot
1
medelstor gul lök, hackad
200 g
skivade champinjoner
1 liter
vilt- eller köttbuljong
2 dl
grädde
1 dl
crème fraiche eller grädde
1 msk
dijonsenap
1 msk
mjöl för redning
Salt, svartpeppar
Persilja för garnering

Så gör du


  1. Bryn renskav i lite smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg det åt sidan.
  2. Hetta upp olja och fräs hackad lök, vitlök och krossad rosépeppar i olja i några minuter.
  3. Skär potatis, morötter och kålrot i tärningar. Tillsätt grönsakerna och svamp i de frästa kryddorna och rör om. Låt fräsa i cirka fem minuter.
  4. Tillsätt köttet och häll på vattnet och fonden och låt sjuda i femton minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Häll på grädden och crème fraichen och tillsätt dijonsenapen.
  6. Blanda 1 msk mjöl med lite av soppbuljongen i en liten skål och häll i soppan. Låt sjuda i ytterligare några minuter så att den får lite tjockare konsistens. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med färsk persilja

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Soppa
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Kött, vilt
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Renskavssoppa

Detta kan intressera dig

Feminismen lever också i martharörelsen

Företräder martharörelsen traditionella värderingar eller är den rent av feministisk? Detta, och många fler frågor som tangerar just feminism, könsroller och jämställdhet diskuterade författaren An...

Tidskriften Martha

Prata ekonomi med tonåringar

Hur ska vi kan prata med ungdomar om pengar, sparande och hållbar ekonomi på ett fiffigt sätt? Marthaförbundets ekonomirådgivare Maria Österåker och kommunikatör Linn Jung diskuterar sina egna erfa...

Ekonomi

Förbundsnytt: April 2025

Vårens mest färgsprakande högtid, påsken, är på kommande och vi har alla recept ni behöver! Utöver mat blir det årsmöte, bokashi, kurser, semesterekonomi och evenemang i april månads Förbundsnytt. ...

Marthaförbundet

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet