• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Renskavssoppa

Renskavssoppa

Ingredienser


240 g
renskav (fryspaket, tunt skuret)
2 msk
olja
2
vitlöksklyftor, hackade
1 msk
rosépeppar
5
potatisar
2
morötter
1 bit
kålrot
1
medelstor gul lök, hackad
200 g
skivade champinjoner
1 liter
vilt- eller köttbuljong
2 dl
grädde
1 dl
crème fraiche eller grädde
1 msk
dijonsenap
1 msk
mjöl för redning
Salt, svartpeppar
Persilja för garnering

Så gör du


  1. Bryn renskav i lite smör och krydda med salt och svartpeppar. Lägg det åt sidan.
  2. Hetta upp olja och fräs hackad lök, vitlök och krossad rosépeppar i olja i några minuter.
  3. Skär potatis, morötter och kålrot i tärningar. Tillsätt grönsakerna och svamp i de frästa kryddorna och rör om. Låt fräsa i cirka fem minuter.
  4. Tillsätt köttet och häll på vattnet och fonden och låt sjuda i femton minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  5. Häll på grädden och crème fraichen och tillsätt dijonsenapen.
  6. Blanda 1 msk mjöl med lite av soppbuljongen i en liten skål och häll i soppan. Låt sjuda i ytterligare några minuter så att den får lite tjockare konsistens. Smaka av med lite salt och peppar. Garnera med färsk persilja

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Soppa
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Kött, vilt
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Renskavssoppa

Detta kan intressera dig

Inhemska oljor tar plats i årets matkulturmagasin 2025

I årets upplaga av matkulturmagasinet djupdyker Marthaförbundet i de inhemska oljorna. Rybs och raps är de allra vanligaste oljeväxterna i Finland, men vi bekantar oss också med camelina och oljeha...

Hushåll

Fira den finlandssvenska matkulturdagen i Labbnäs 9.10

Matkulturdagen 2025 firas på Labbnäs i Dragsfjärd. På programmet står det nya matkulturmagasinet, utdelning av årets matkulturpris och en smakrik middag med inhemska oljeväxter.

Hushåll

Dags att städa sommarstugan - 5 punkter att tänka på!

Det börjar vara isfritt och dags för stugsäsong igen! Efter den långa vintern är det dags att fräscha upp stugan, vädra ut unken lukt och rengöra med östersjösmartha medel. Här kommer 5 punkter att...

Ekologi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet