Rawcake med bär
Ingredienser
Botten |
|
---|---|
2 dl | mandlar |
1 dl | dadlar, kärnfria |
1 dl | fikon |
En nypa | salt |
Fyllning |
|
---|---|
4 dl | cashewnötter – de ska sköljas och blötläggas i minst 5 timmar, helst över natten |
2 st | lime |
1 tsk | kanel |
1 tsk | ingefära |
1 dl | kokosolja |
½ dl | honung |
3 dl | hallon eller andra bär ur frysen, tinade |
Så gör du
- Plocka fram matberedaren. Mixa samman alla ingredienser till kakans botten. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant. Placera gärna ett smörpapper under.
- Gör sedan fyllningen i samma (ursköljda) skål. Mät upp alla ingredienser förutom hallonen. Värm kokosoljan och rör ner honung. Tvätta limen och riv skalet av den ena limen med i fyllningen. Pressa saften ur båda frukterna. Mixa allt till en krämig fyllning.
- Tillsätt hallonen och kör ännu ett tag. Smaka av.
- Bred över bottnen, tryck ner bär för dekoration om du önskar och täck med plastfilm. Låt stelna i frys.
- Ta fram kakan en halv timme innan servering och dekorera med mera bär eller servera med bärsås.
