• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Rawcake med bär

Rawcake med bär

Ingredienser


Botten

2 dl
mandlar
1 dl
dadlar, kärnfria
1 dl
fikon
En nypa
salt

Fyllning

4 dl
cashewnötter – de ska sköljas och blötläggas i minst 5 timmar, helst över natten
2 st
lime
1 tsk
kanel
1 tsk
ingefära
1 dl
kokosolja
½ dl
honung
3 dl
hallon eller andra bär ur frysen, tinade

Så gör du


  1. Plocka fram matberedaren. Mixa samman alla ingredienser till kakans botten. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant. Placera gärna ett smörpapper under.
  2. Gör sedan fyllningen i samma (ursköljda) skål. Mät upp alla ingredienser förutom hallonen. Värm kokosoljan och rör ner honung. Tvätta limen och riv skalet av den ena limen med i fyllningen. Pressa saften ur båda frukterna. Mixa allt till en krämig fyllning.
  3. Tillsätt hallonen och kör ännu ett tag. Smaka av.
  4. Bred över bottnen, tryck ner bär för dekoration om du önskar och täck med plastfilm. Låt stelna i frys.
  5. Ta fram kakan en halv timme innan servering och dekorera med mera bär eller servera med bärsås.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Bär
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rawcake med bär

Detta kan intressera dig

Sök sommarjobb hos Ungmartha

Ansökan till sommarjobben som lägerledare är öppen! Är du intresserad av en sommar fylld av glädje, gemenskap och äventyr? Ungmartha söker nu engagerade lägerledare till våra sommarläger för barn.

UngMartha

Lucka 1: Ungmarthas julkalender

Välkommen att följa Ungmarthas julkalender 2024. Starta dagen med en fräsch och syrlig smakupplevelse! Här är ett enkelt och nyttigt recept på lingonkvarg – perfekt för frukost, mellanmål eller som...

UngMartha

Mandelkaka med säsongens bär

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet