• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Rabarberlemonad med rabarbersirap

Rabarberlemonad med rabarbersirap
Max 30 min

Ingredienser


Rabarbersirap

250 g
rabarber
¾ dl
vatten
1 ½ dl
socker

Rabarberlemonad

1–2 msk
rabarbersirap
2 dl
sodavatten

Rabarbersirap - gör så här:


  1. Skiva rabarbern.
  2. Koka upp rabarber, vatten och socker i en kastrull. Sänk värmen och låt koka på svag värme i 10 minuter.
  3. Låt rinna av i en sil och häll sirapen på en burk och förvara i kylskåp. Använd moset som blir över till mellanmål och efterrätter, men observera att det bör användas inom några dagar.

Rabarberlemonad – gör så här:


  1. Häll upp rabarbersirap i ett glas.
  2. Toppa med sodavatten.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård – mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Sirapen kan användas till olika drinkar eller som i receptet till en rabarberlemonad. Släng inte resterna från sirapskoket, de passar bra att ringla över fil eller pannkaka.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Maträtt
  • Dryck
  • Mocktails
  • Syrat & fermenterat
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Midsommar
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Glutenfritt
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rabarberlemonad med rabarbersirap

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet