Quinoasallad med äggplanta & soltorkade tomater
Ingredienser
3 dl | quinoa (kan bytas ut mot couscous eller bulgurvete) |
6 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning |
1 | äggplanta |
½–1 dl | olivolja |
1 ½ dl | soltorkade tomater |
Salt, svartpeppar | |
Basilika eller persilja |
Så gör du
- Koka upp vattnet och lägg i quinoan och buljongtärningen. Låt koka i 10–15 minuter eller tills quinoan känns mjuk. Rör om med en gaffel.
- Skär äggplantan i skivor och salta alla skivor och låt dem stå i 10 minuter (på så sätt sugs den beska saften ur äggplantan). Torka av med hushållspapper.
- Värm oljan i en stekpannan och stek äggplantan i omgångar på båda sidorna så att de blir mjuka och får ljusbrun färg. Salta och peppra med allt som allt 1 ½ tsk salt och 1 tsk svartpeppar på alla äggplantsskivor. Lägg de färdigt stekta skivorna på ett hushållspapper för att rinna av.
- Häll quinoan på ett serveringsfat. Skär äggplantsskivorna på hälften, likaså de soltorkade tomaterna. Blanda allting samman och salta och peppra vid behov. Dekorera med färsk persilja eller basilika.