Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor
Ingredienser
3 | morötter |
2 | rödbetor |
1 | rödlök |
2 ½ dl | quinoa |
1 näve | flagad mandel1 |
50 g | fetaost eller getost |
100 g | kokta bönor av valfri sort |
Vinägrett |
|
---|---|
3 msk | olivolja |
1 ½ msk | vitvinsvinäger |
1 tsk | senap |
½ msk | honung eller sirap |
Salt, peppar |
Så gör du
- Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och rödbetorna. Skär morötterna i långa strimlor (inte för smala) och rödbetorna i små klyftor. Skala och skiva rödlöken.
- Lägg morötterna, rödbetorna och rödlöken på en plåt eller i oljad ugnsform och gnid in olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta tills de har fått färg och är mjuka, cirka 30 minuter.
- Koka under tiden quinoan (koka gärna i grönsaksbuljong) enligt anvisningar på paketet och rosta mandlarna i en torr stekpanna. Bränn inte vid.
- Blanda rostad morot, rödbeta, rödlök med quinoan och mandlarna i en serveringsskål. Skölj bönorna och blanda i. Blanda ingredienserna till vinägretten, häll över salladen. Smula till sist fetaosten över salladen.
