• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor

Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor

Ingredienser


3
morötter
2
rödbetor
1
rödlök
2 ½ dl
quinoa
1 näve
mandelspån
50 g
fetaost eller getost
100 g
kokta bönor av valfri sort

Vinägrett

3 msk
olivolja
1 ½ msk
vitvinsvinäger
1 tsk
senap
½ msk
honung eller sirap
Salt, peppar

Så gör du


  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala morötterna och rödbetorna. Skär morötterna i långa strimlor (inte för smala) och rödbetorna i små klyftor. Skala och skiva rödlöken.
  2. Lägg morötterna, rödbetorna och rödlöken på en plåt eller i oljad ugnsform och gnid in olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Rosta tills de har fått färg och är mjuka, cirka 30 minuter.
  3. Koka under tiden quinoan (koka gärna i grönsaksbuljong) enligt anvisningar på paketet och rosta mandlarna i en torr stekpanna. Bränn inte vid.
  4. Blanda rostad morot, rödbeta, rödlök med quinoan och mandlarna i en serveringsskål. Skölj bönorna och blanda i. Blanda ingredienserna till vinägretten, häll över salladen. Smula till sist fetaosten över salladen.

MARTHA
TIPSAR

Förmånlig mat: 3.85€ per portion. Uträknat 2/2023.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Ugnsrätt
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Baljväxter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Quinoa med rostad morot, rödbeta, fetaost & bönor

Detta kan intressera dig

Hållbar sopsortering i hemmet

Maria Österåker är Marthaförbundets ekonomirådgivare med expertis inom cirkulärtänk – från återvinning och återbruk till zerowaste. Här delar hon sina tips om hur vi alla kan bidra till att främja ...

Ekonomi

Fisk på spett med chermoula av vilda växter

Recept

Marthaförbundets lilla bastuguide

Bastun är en plats för både avkoppling och välmående, men för att få den ultimata bastuupplevelsen krävs rätt skötsel och respekt för bastukulturen.

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet