• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pumpakornotto med getost

Pumpakornotto med getost

Ingredienser


4 portioner


Pumpapuré

500 g
pumpa, till exempel hubbard- eller mammutpumpa
2 msk
rybsolja
1 tsk
salt
4 st
salviablad

Kornotto

1 st
gul lök
2 st
vitlöksklyftor
1 msk
olja
3 dl
korngryn
1 ½ dl
vitt vin
1 l
varm grönsaksbuljong
50 g
smör
Salt, peppar

Till servering

100 g
getost

Gör så här:


  1. Värm ugnen till 200 grader. Skala pumpan och halvera den på längden. Gröp ur fröna. Skär i mindre bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över salt. Tillsätt salviabladen och rosta tills pumpan är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Förbered kornotton: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olja i en kastrull. Tillsätt korngrynen och rör runt i cirka 2 minuter. Tillsätt vinet och låt koka in under omrörning. Tillsätt den varma buljongen lite i taget och låt koka in i grynen under omrörning tills de är mjuka men al dente. Detta tar cirka 30–40 minuter.
  3. Mixa den rostade pumpan i en skål med en stavmixer. Blanda pumpapurén med korngrynen när de börjar bli klara. Rör sedan ner smöret i kornotton. Späd med mer buljong vid behov och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera kornotton med getost.

Receptet är från matkulturmagasinet: Marthas köksträdgård - mat från egen odling året om.

MARTHA
TIPSAR

Pumpapurén som är bas i kornotton passar också bra i soppa, pastasås, bröd, focaccia eller i en salt pumpapaj. Gör en stor sats och frys in för senare användning.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Spannmål
  • Mjölkprodukter
  • Örter
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pumpakornotto med getost

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet