Pulled pork
Ingredienser
ca 1 kg | kassler |
4 | vitlöksklyftor |
1 msk | honung |
1 msk | flingsalt |
3 | chilifrukter |
Barbequesås |
|
---|---|
2 dl | ketchup |
½ dl | äppelcidervinäger |
½ dl | honung |
½ tsk | salt |
1 | chilifrukt |
Så gör du:
- Stick i köttet med en gaffel, så att kryddorna lättare tränger in i köttet.
- Finhacka lök och vitlök. Blanda med honung och flingsalt.
- Lägg köttet i en ugnssäker form och gnid in smaksättningen.
- Stek köttet i 125 grader i nedre delen av ugnen i cirka 5 timmar.
- Finhacka chilin och rör ihop ingredienserna till såsen. Låt såsen koka upp.
- Pensla köttet med halva mängden sås och ställ in köttet i ugnen i ytterligare en timme.
- Riv köttet med en gaffel och ringla över resten av såsen före servering.
Pulled pork tillagas i ugn, långsamt och på svag värme. Servera köttet som fyllning i plockmat, till exempel fyllda tunnbröd eller salladsblad.
