Potatissallad med kålrabbi, fänkål & dillvinägrett på kallpressad rybs- eller rapsolja
Max 45 min
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1 kg
nypotatis eller små potatisar
1
rödlök
Cirka 300 g
kålrabbi
1
fänkål
Salt och peppar
2 msk
kapris
Dillvinägrett
3/4 dl
kallpressad rybs- eller rapsolja
2 msk
vitvinsvinäger
1
vitlöksklyfta
2 tsk
grov senap
2 tsk
honung
1 krm
salt
2 msk
finhackad dill
Svartpeppar
Så gör du:
- Tvätta nypotatisen och skrubba den ordentligt. Halvera större potatisar.
- Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka och genomkokta, cirka 15–20 minuter. Häll av vattnet från potatisen och låt dem svalna lite i kastrullen.
- Vispa ihop alla ingredienser till dillvinägretten.
- Skala kålrabbin, skiva den tunt och skär skivorna i stavar. Tvätta och ansa fänkålen och strimla den.
- Skala och skär löken i tunna strimlor och lägg den i en stor skål. Tillsätt kapris, kålrabbi och fänkål.
- Häll den ljumma potatisen över övriga ingredienser och ringla på lagom med vinägrett. Vänd om potatisen tills vinägretten är jämnt fördelad.
- Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Servera salladen ljummen eller låt svalna helt i kylskåpet och servera kall.
