Potatispaté
Ingredienser
Cirka 10 portioner
750 g
strimlad potatis
2
pressade vitlöksklyftor
150 g
riven emmenthalerost
3
ägg
3 ½ dl
mjölk
1 tsk
salt
¼ tsk
svartpeppar
Så gör du
- Blanda den strimlade potatisen, den pressade vitlöken och den rivna osten och lägg det i en välsmord, avlång form.
- Blanda mjölk, ägg och kryddor och häll över potatisen. Stek i ugnen cirka 50 minuter i 175 grader.
- Stjälp upp patén på ett vackert serveringsfat när den är färdig. Servera omedelbart.
![Potatispaté](/uploads/Recept/_1200x1200_crop_center-center_82_line/piffa_potatisen-15.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x992_crop_center-center_82_line/piffa_potatisen-15.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x768_crop_center-center_60_line/piffa_potatisen-15.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x1536_crop_center-center_45_line/piffa_potatisen-15.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x576_crop_center-center_60_line/piffa_potatisen-15.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1152_crop_center-center_45_line/piffa_potatisen-15.jpg 1152w)