Potatiskex
Ingredienser
Cirka 20 stycken
50 g | smör |
75 g | kokt potatis |
1 1⁄2 dl | vetemjöl |
1⁄2 tsk | bakpulver |
1⁄2 dl | sesamfrön |
Ägg till pensling |
Garnering |
|
---|---|
Flingsalt och vallmofrön | |
Parmesan och timjan |
Så gör du
- Koka potatisen mjuk. Använd en potatisstöt och mosa den varma potatisen tillsammans med smöret.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen och sesamfrön i potatismoset. Arbeta till en smidig deg. Låt ligga i kylskåp i ungefär 15 minuter.
- Dela degen i två bitar och kavla ut en tunn platta, cirka 3 mm tjock. Ta ut kex med pepparkaksformar eller skär rektanglar med en vass kniv.
- Pensla med ägg och strö över valfri garnering. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter tills kexen fått fin färg. Servera till exempel med ost.
