• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Potatisbakelse

Potatisbakelse

Ingredienser


Cirka 15 bakelser


2
potatisar
175 g
havrekex
75 g
mörk choklad
80 g
mandelmassa
3 msk
punch
½ dl
kakao
½ dl
mandelmjöl (kan uteslutas)
Några överblivna pepparkakor (kan uteslutas)

Så gör du


  1. Skala och koka potatisen mjuk.
  2. Smält chokladen i vattenbad.
  3. Ladda matberedaren med kniven. Kör kexen till smulor. Töm skålen.
  4. Placera de något avsvalnade potatisarna i bunken tillsammans med mandelmassan, punchen, smält choklad och kakao. Kör till en slät massa. Tillsätt kexsmulorna.
  5. Kontrollera konsistensen, tillsätt eventuellt mandelmjöl eller kex om massan är för lös. Smeten ska gå att forma till bakelser.
  6. Rulla i kakaopulver och eller finhackad mandel.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Potatis
  • Restmat
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Påsk
  • Specialkost
  • Vegan
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Potatisbakelse

Detta kan intressera dig

Nytt poddavsnitt: Sommarfiske med Sandra Mellberg

Sommaren är den bästa tiden att komma igång med sitt fiskande. Marthaförbundets hushållsrådgivare Sandra Mellberg berättar vad du behöver känna till om de olika fiskeloven och vad du ska tillreda a...

Marthapodden

Camilla Komonen om trygghet i vardagen – och i krisen

Vad betyder det egentligen att vara förberedd? Handlar det om att ha konserver i skafferiet och vatten i dunkar – eller om något mer? Marthaförbundets verksamhetsledare Camilla Komonen sammanfattar...

Hushåll

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet