Plommonpaj
Ingredienser
2 dl
mjöl
½ dl
socker
1 nypa
salt
1
ägg
75 g
smör
Fyllning
2 dl
crème fraiche
1
ägg
3 msk
socker
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
kanel
10–15
plommon
1 dl
valnötter eller andra nötter
Så gör du
- Blanda ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform.
- Rör ihop fyllningen. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem med snittytan nedåt i pajformen.
- Häll över fyllningen, strö över valnötter och grädda i cirka 40 minuter i 200 grader, längst ner i ugnen.
![Plommonpaj](/uploads/Recept/_1200x1799_crop_center-center_82_line/plommonpaj.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1487_crop_center-center_82_line/plommonpaj.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/plommonpaj.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/plommonpaj.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1727_crop_center-center_45_line/plommonpaj.jpg 1152w)