Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Platt speltbröd med spenat, frön & landeskinka

Platt speltbröd med spenat, frön & landeskinka

Ingredienser


3 bröd

½ l
fingervarmt vatten
25 g
jäst
2 msk
rybsolja
2 tsk
salt
1 msk
inhemsk honung
2 dl
riven morot
2 dl
förvälld spenat, finhackad
4 dl
halvgrovt speltmjöl
8–9 dl
speltsikt

Garnering

1 dl
rybsolja
1 dl
pumpa- eller solrosfrön
Flingsalt
Färska spenatblad
6 skivor
landeskinka (inhemsk lufttorkad skinka från Västnyland) eller annan lufttorkad skinka

Så gör du


  1. Smula jästen i vatten i en djup bakbunke. Tillsätt olja, salt, honung, morot och spenat. Blanda i mjölet lite i sänder tills degen är smidig, den får vara ganska lös. Låt degen jäsa på ett dragfritt ställe i cirka 35 minuter.
  2. Knåda degen i bunken och dela den i tre delar på ett mjölat bakbord. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och olja det med en tredjedel av oljan.
  3. Platta ut varje degbit med fingrarna till ett långt bröd. Pensla över resten av oljan och strö över frön och salt. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
  4. Grädda i 200 graders ugn i 20–25 minuter. Dekorera med färska spenatblad och landeskinka. Skär i mindre bitar och servera som snack före middagen.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Mattraditioner
  • Finlandssvensk matkultur
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Platt speltbröd med spenat, frön & landeskinka

Detta kan intressera dig

Påskbaka med hela familjen den 4 april!

Påskbaka med hela familjen den 4 april!

Evenemang och kurser
7.3 TISDAG

Marthas trädgårdsklubb 2023

Sommarjobb hos Ungmartha

Sommarjobb hos Ungmartha

UngMartha
Årsmöte 27-28.5.2023 i Borgå

Årsmöte 27-28.5.2023 i Borgå

Nyheter | Medlem

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet