• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pavlova med lemoncurd

Pavlova med lemoncurd

Ingredienser


4
ägg
En nypa
salt
2 ½ dl
socker
1 msk
potatismjöl
½ tsk
vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
1 tsk
vitvinsvinäger
Vispad grädde till garnering

Lemoncurd

2
citroner
1 ½ dl
socker
30 g
smör
1 msk
potatismjöl
2
äggulor

Chokladganache

50 g
mörk choklad
2 msk
smör
½–1 dl
grädde

Så gör du


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Separera äggula och äggvita. Vispa äggvitan och tillsätt en nypa salt, vispa till hårt skum.
  3. Tillsätt därefter lite socker i taget och vispa tills smeten är hård.
  4. Sikta ner potatismjöl och vänd ner försiktigt i smeten. Vänd ner vinägern.
  5. Lägg smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och forma en cirkel med en lite högre ytterkant.
  6. Låt pavlovan stå i rumsvärme i cirka 15 minuter och grädda därefter.
  7. Sänk temperaturen i ugnen till 120 grader och lägg in pavlovan. Grädda 1,5 timme.

Lemoncurd


  1. Tvätta citronerna. Riv skalet och pressa citronerna. Värm upp citronsaften med det rivna skalet.
  2. Sila av och tillsätt sockret.
  3. Blanda potatismjölet och äggulorna och vänd ner i citronsaften.
  4. Koka upp curden på medelvärme. Curden kommer att tjockna.
  5. När curden kokat upp en gång och tjocknat ställ den ät sidan och låt svalna.

Chokladganache


  1. Värm mjölken och smöret.
  2. Lägg chokladen i blandningen och rör om tills chokladen smultit.
  3. Låt svalna och ringla över kakan.

MARTHA
TIPSAR

En söt och god pavlova kan du fylla med det du själv gillar. Dekorera pavlovan enligt säsongens utbud.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Midsommar
  • Jul
  • Specialkost
  • Glutenfritt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pavlova med lemoncurd

Detta kan intressera dig

När sommaridéerna sinar – ta en tur med metspöt!

Det är den där tiden på sommaren när badstranden känns uttjatad, glassbudgeten är spräckt och ingen orkar föreslå ännu en cykeltur. Aktivitetsinspirationen tryter – men sommarlovet är långt ifrån s...

Hushåll

Så byggde marthorna en bättre självständighet - ett ägg i taget

Hönsägg och Marthaförbundet har en lång historia. För marthorna blev hönorna en möjlighet att öka jämställdheten för husfruar – men också ett sätt att öka samarbetet.

Hushåll

Lucka 8: Ungmarthas julkalender

Apelsin som ljuslykta Ett enkelt sätt att skapa både värme och stämning under vinterkvällarna är att använda en urgröpt apelsin som ljuslykta. Det milda ljuset från värmeljuset tillsammans med den ...

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet