• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pannkakspizza

Pannkakspizza
Max 60 min

Ingredienser


Smet

8 dl
mjölk
4 dl
speltmjöl
4
ägg
1 tsk
salt
1 msk
rybsolja

Fyllning

200 g
malet kött
2
morötter
1 bit
palsternacka/rotselleri
1
gul lök
1/2 tsk
salt
1 msk
oregano
1 krm
svartpeppar
2
tomater
6
små champinjoner eller motsvarande mängd skogssvamp
3 dl
riven ost

Så gör du:


  1. Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk samt vispa ner ägg, salt och olja i smeten. Låt pannkakssmeten svälla cirka 20 minuter i kylskåpet.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Vispa upp smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan cirka 20–25 minuter tills den har stannat i mitten och fått lite färg. Ta ut pannkakan ur ugnen och höj temperaturen till 250 grader.
  4. Tillred fyllningen under tiden då pannkakan är i ugnen. Skala och riv rotsakerna grovt. Finhacka löken och oreganon. Skiva tomat och svamp i tunna skivor.
  5. Värm en stekpanna och bryn köttet tills det får färg. Hacka samtidigt sönder köttet med en träspade. Tillsätt lök, rotsaker, salt, oregano och svartpeppar när köttet är brynt. Sänk värmen och låt steka några minuter till.
  6. Fördela maletköttfyllningen över pannkakan och rada ut skivad tomat och champinjoner. Strö över riven ost och gratinera pannkakspizzan högre upp i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Servera gärna pannkakspizzan med spenat ovanpå eller exempelvis med en kålsallad.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Picknick
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Kött, vilt
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pannkakspizza

Detta kan intressera dig

Ruth goes Tammerfors

Välkomna med på en bussresa från Vasa till Tammerfors 15.11.2025. Start från Stadshuset i Vasa kl.7.00. Tillbaka i Vasa är vi ca kl. 21 samma kväll. Som deltagare kan du välja mellan följande resem...

Förbundsnytt: Januari 2025

Årets första Förbundsnytt bjuder på spännande nyheter! Nya säsongsrätter i receptbanken, tips för föreningarnas årsrapportering och ett kostnadsfritt nyhetsbrev för bättre vardagsekonomi. Dessutom ...

Nyheter

Marthas kokbok fyller 95 år!

I år firar vi en milstolpe i det finlandssvenska kulturarvet – Marthas kokbok fyller 95 år. Sedan första utgåvan år 1929 har Runa Melanders bok varit en oumbärlig del av många finlandssvenska hem o...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet