• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pannkakspizza

Pannkakspizza
Max 60 min

Ingredienser


Smet

8 dl
mjölk
4 dl
speltmjöl
4
ägg
1 tsk
salt
1 msk
rybsolja

Fyllning

200 g
malet kött
2
morötter
1 bit
palsternacka/rotselleri
1
gul lök
1/2 tsk
salt
1 msk
oregano
1 krm
svartpeppar
2
tomater
6
små champinjoner eller motsvarande mängd skogssvamp
3 dl
riven ost

Så gör du:


  1. Vispa ner mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt resterande mjölk samt vispa ner ägg, salt och olja i smeten. Låt pannkakssmeten svälla cirka 20 minuter i kylskåpet.
  2. Värm ugnen till 225 grader.
  3. Vispa upp smeten och häll den i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pannkakan cirka 20–25 minuter tills den har stannat i mitten och fått lite färg. Ta ut pannkakan ur ugnen och höj temperaturen till 250 grader.
  4. Tillred fyllningen under tiden då pannkakan är i ugnen. Skala och riv rotsakerna grovt. Finhacka löken och oreganon. Skiva tomat och svamp i tunna skivor.
  5. Värm en stekpanna och bryn köttet tills det får färg. Hacka samtidigt sönder köttet med en träspade. Tillsätt lök, rotsaker, salt, oregano och svartpeppar när köttet är brynt. Sänk värmen och låt steka några minuter till.
  6. Fördela maletköttfyllningen över pannkakan och rada ut skivad tomat och champinjoner. Strö över riven ost och gratinera pannkakspizzan högre upp i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Servera gärna pannkakspizzan med spenat ovanpå eller exempelvis med en kålsallad.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Picknick
  • Buffé
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Spannmål
  • Kött, vilt
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pannkakspizza

Detta kan intressera dig

Ungmarthas julkalender: Lucka 5

Dagens lucka handlar om att sprida värme – inte bara i ugnen, utan också runt bordet. Bjud någon du tycker om på en härlig emmentalerpaj: en gyllene, smakrik middag som är lika enkel att göra som d...

UngMartha

Dela upp ekonomin rättvist – 4 modeller som fungerar i vardagen

Hur delar man egentligen på pengarna utan att det blir orättvist? Marthaförbundets ekonomirådgivare Katharina Jägerskiöld delar med sig av fyra smarta sätt för att slippa bråk om pengar.

Ekonomi

Upprätta ett testamente och undvik framtida problem

Behöver du upprätta ett testamente? Juristen Anne Lindgren-Slotte hjälper dig att få klarhet i lagar och paragrafer.

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet