• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pannkaka i ugn med plommon & körsbär

Pannkaka i ugn med plommon & körsbär

Ingredienser


8–10 portioner


1 dl
speltsikt eller vetemjöl
½ dl
mandelmjöl
1 dl
strösocker
1
vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
2 ½ dl
vispgrädde
2
ägg
2
äggulor
400 g
plommon, halverade och urkärnade
100 g
urkärnade körsbär

För formen

Smör
Strösocker

Garnering & servering

Florsocker
Lättvispad grädde eller vaniljglass

Så gör du


  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och sockra en ugnsfast form eller gjutjärnspanna, 24–26 centimeter i diameter.
  2. Blanda ihop mjöl, mandel mjöl och strösocker i en stor skål.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna i grädden och värm upp, låt sjuda ett par minuter. Låt svalna en stund.
  4. Ta bort vaniljstången och vispa ner grädden i de torra ingredienserna. Vispa därefter i äggen och äggulorna.
  5. Häll smeten i formen och fördela plommonen och körsbären i smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Sikta på florsocker och garnera med exempelvis färska körsbär. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.

MARTHA
TIPSAR

En efterrätt inspirerad av den franska ugnspannkakan clafoutis som traditionellt innehåller körsbär. Byt ut körsbären till andra frukter enligt egen smak. Om körsbären är väldigt sura går det bra att tillsätta mera socker.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Frukt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pannkaka i ugn med plommon & körsbär

Detta kan intressera dig

Cs-möte

Innan styrelsemötet har du möjlighet att ställa frågor eller komma med synpunkter till din regionala representant. Detta är ett utmärkt tillfälle att framföra dina tankar och idéer, så tveka inte a...

Studerande, har du koll på de här förändringarna i dina stöd?

Det nya året medför vissa förändringar i studerandes vardag. Vi reder ut vad du behöver ha koll på!

Ekonomi

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet